Skip to main content

Dubbele data in mijn database, wat nu? - Knowledgebase / Algemeen - Deployteq Support

Dubbele data in mijn database, wat nu?

Authors list

Mochten er dubbele records voorkomen in je database kan onze afdeling Technisch Project Management een database opschoning voor je verrichten.  

Dubbele records in de database kunnen tal van redenen hebben. Daarom is het belangrijk om de oorzaak te identificeren en weg te nemen alvorens wij een ontdubbeling uitvoeren. Als dit niet wordt gedaan dan kunnen er snel weer dubbele records in de database komen.

Een ontdubbeling is een proces waarbij onze ontwikkelaars een script opbouwen, uitvoeren en monitoren waarmee dubbele records worden gezocht in de database. Deze dubbele records moeten op basis van een bepaald veld worden herkend, het veld waarop ook bij een import wordt ontdubbeld. Als er dan een of meerdere dubbele records zijn gevonden, zal de data samengevoegd moeten worden. 

Omdat het kan gebeuren dat in beide records data aanwezig is, moet bepaald worden welk record leidend is.
Vaak wordt het leidende record bepaald op basis van de aanmaakdatum of de datum waarop het record voor het laatst is bewerkt. De records worden vervolgens samengevoegd, wat wil zeggen dat informatie wordt aangevuld, maar ook dat een leeg veld in het leidende record niet een gevuld veld van het volgende record overschrijft.

Heb je interesse in bovenstaande, neem dan contact op met onze support desk via onderstaande mogelijkheden. Je vraag zal dan vervolgens worden doorgezet naar onze afdeling Technisch Project Management welke je van een offerte en verdere informatie zal voorzien.

Onze support desk is bereikbaar via:

Telefonische Support: 030 698 8070 (optie 1)
E-mail: support@deployteq.com