Skip to main content

Hoe gebruik ik de Email Verification App - Knowledgebase / Store & Integraties - Deployteq Support

Hoe gebruik ik de Email Verification App

Authors list

Deployteq heeft een zogeheten Email validation app waarmee je e-mail adressen die niet kloppen, kunt filteren in je database
Het installeren van dit object is erg eenvoudig. Ga naar de Store en klik daar op het object "Email Verification". Doorloop de stappen en het object is geinstalleerd.
Als de app geïnstalleerd is, heb je toegang tot een nieuw campagne object en kunnen we de 'opschoon campagne' bouwen hiervoor.

Stap 1:
Voordat we een campagne bouwen dienen we 3 customer option velden aan te maken waarin de verification informatie wordt weggeschreven die deze app bij ieder email adres vergaart.

VeldnaamType veld
Email verification - last statusstring
Email verification - last update datedate
Email verification - Last Messagestring


Stap 2
Bouw een opschoon profiel met de volgende 2 opties daarin.

  • Het net aangemaakte customer option veld en we zetten deze op "Is Empty". (op die manier krijgen we alleen de niet geteste records in het profiel)
  • Het Random object en deze stellen we in op 5000.  Op deze manier kun je doseren hoeveel contacten er dagelijks door het object heen gaan.


Stap 3:
We bouwen nu een interval campagne en laten deze elke dag lopen.

We starten de campagne met een "Start on Interval object" en stellen de repeat interval in op "Every X day(s)" en het NUmber veld op 1. Zo weten we zeker dat de campagne elke dag zal lopen.
Pak nu het "Select Customers" object en kies het net gemaakte "Opschoon profiel".
Vervolgens kiezen we het email verification object uit de campagne opties.


Stap 4:
We trekken een pijltje van het "Select Customers" object naar het "Email Verification object" en daarna stellen we het "Email verification object" in door hierop te dubbelklikken en de volgende settings in te stellen.
Instellingen van dit object:

veldnaamuitleg
Send monthly report to:Hier vul je een email adres in waar de maandelijkse resultaten / rapportage naartoe gestuurd moet worden van dit object.
Maximum number of testsHier kun je een maximum instellen op het aantal contacten dat je per run door de campagne wilt halen
Per period: Stel hier in of je het per Hour, Day of Week wilt instellen. Dus wil je x aantal contacten per uur, dag of week instellen
On invalid Update

Stel hierin wat er moet gebeuren als een contact 'invalid' is, bij Optin, gaat de optin op optout, bij hardbounce gaat het contact

direct op hardbounced (en zal het niet meegenomen worden in andere mails, en kies je voor 'nothing' dan gebeurd er niets. 

Write last status into:kies hier het veld "Email Verification - Last Status" zodat hier de status in weggeschreven kan worden.
Write last date into

Kies hier het customer option veld "Email Verification - Last Update date" zodat de timestamp weggeschreven kan worden.

Write last message into: Kies hier het customer option veld "Email Verification - Last Message" zodat hier meer uitleg in weggeschreven kan worden.


Stap 5:
Na alle settings ingevuld te hebben voegen we als laatste (dit is optioneel maar wel goed voor analyse doeleinden)  4 Checkpoints toe.
1 voor Valid, 1 voor Invalid, 1 voor Unknown en de laatste voor "Fail".

Per checkpoint kunnen we de naam aangeven en die geven we dan "Opschooncampagne - Valid", "Opschooncampagne - Invalid", Opschooncampagne - Unknown" en "Opschooncampagne - Fail".
Deze kunnen we dan weer oproepen in een "Analytics Dashboard".

De campagne ziet er als volgt uit dan:
De campagne is nu klaar om te laten starten op het door jullie gewenste moment. Het advies is om dit soort campagnes 'snachts te laten lopen zodat ze niet in de weg zitten van de "Business as Usual" campagnes die overdag plaatsvinden.