Skip to main content

SOAP API en REST API - Kennisbank / Documentatie - Deployteq Support

SOAP API en REST API

Authors list

Verschil tussen SOAP en REST API’s

Standaarden in webservices zijn er in alle soorten en maten, maar tegenwoordig zijn de meest gebruikte soorten, SOAP en REST koppelingen.


SOAP API

  • SOAP is een koppeling, waarin je strak vastlegt hoe je koppeling eruit ziet. Dit gebeurt in een XML format.  Dat geeft structuur en controle. Nadeel hiervan is dat de koppeling zwaarder is dan REST koppeling. Je stelt een soort contract op over hoe de koppeling gebruikt moet worden. 
  • Dit "contract wordt gelegt door connectie te maken middels een WDSL te weten: https://login.mydeployteq.com/app/api/soap/public/index.php?wsdl&version=1.25&type=literal
  • Als je een SOAP koppeling wilt uitlezen dan kan dat technisch gezien best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er wel veel goede tools zoals SOAPUI, wat een zeer fijne hulptool is. 
  • De meest gebruikte functie is campaign_execute/campaign_executeAsync.  Hiermee stuur je naar een start on event binnen een campagne  je ingeschoten data. Nadat de campagne is doorlopen zal er bij gebruik van een " campaign_execute" naar de API een succes of fail response worden gestuurd. 
  • De SOAP API is voornamelijk gericht op 1 op 1 communicatie, in tegenstelling tot de Deployteq webhooks.


REST API

Meer informatie over onze SOAP API en REST API  kan je hier downloaden.